parallax background

Huolehdimme, että kaikki tulevat kuulluksi ja pääsevät osallistumaan yhteisiin hetkiimme.

 
TOIMINTA

AVOIN TOIMINTA

Poikien Talon avoimessa toiminnassa voit osallistua yhteisöllisiin hetkiin, kohdata uusia ihmisiä ja saada ystäviä elämääsi. Voit myös jakaa haaveita ja huolia turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä, löytää itsestäsi uusia taitoja ja kokea onnistumisen iloa.
 


TIISTAIT JA TORSTAIT 4.–27.6.

TORSTAIT 4.–25.7.


POIKIEN TALON KESÄ (10–28-vuotiaille)

Tiistaina 4. kesäkuuta käynnistyvä Helsingin Poikien Talon kesä sisältää tiistaisin ja torstaisin (4.–27.6.) tapahtuvia puisto- ja retkipäiviä ja tutustumisia Helsingin keskeisiin kohteisiin sekä heinäkuun helteistä nauttimista Loisto setlementin yhteisen torstai-iltapäivien (2.–25.7.) kesätoiminnan merkeissä Kaikupihalla.

Kesäkuun puisto- ja retkipäivät käynnistyvät Poikien Talolta. Lähdemme ilmoitettuna aloitusaikana yhdessä liikkeelle kullekin tiistaille ja torstaille nimettyyn kohteeseen. Helsingin Poikien Talo vastaa osallistujien kuluista ja mahdollisista pääsymaksuista.

Löydät ajantasaisen aikataulumme lisäksi etusivun kalenterinäkymästä ja Instagramista.


Poikien Talo
Hämeentie 13 A | 3. kerros
Helsinki

040 775 1549
poikientalo@poikientalo.fi

www.poikientalo.fi


MAANANTAISIN 15-19


MAANANTAIMIITTI (16-28-vuotiaille)

16–28-vuotiaille kävijöille tarkoitetussa MaanantaiMiitissä kokoonnutaan yhteen, ladataan energiaa alkavaan viikkoon ja fiilistellään kävijöitämme kiinnostavia asioita, taidetta ja uusia harrastuksia yhdessä kokeilemalla. MaanantaiMiitti sisältää vapaamuotoisen yhdessä olemisen, pelaamisen ja tutustumisen lisäksi säännöllisesti toteutuvia vierailuja keskeisiin kulttuurikohteisiin sekä kuukausittain tapahtuvaa ruoanlaittoa. Tervetuloa mukaan, jos kaipaat yhteisöä, jossa

Koet tulevasi nähdyksi ja kuulluksi

Sinulla on turvallinen olo

Tunnet voivasi olla aidosti oma itsesi

Haluat olla, tehdä ja kokea asioita yhdessä toisten kanssa

Ota yhteyttä:


JARKKO MOILANEN


TIISTAISIN 16-20


INTERCULTURAL EVENING (13-28-vuotiaille)


Poikien Talon Intercultural Evening on 13–28-vuotiaille maahan muuttaneille ja syntysuomalaisille nuorille tarkoitettua yhteisöllistä, avointa ja syrjinnästä vapaata olohuonetoimintaa, jonka tavoitteena on edistää moninaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien poikien ja nuorten miesten kanssakäymistä.


Toiminnassa voit tavata uusia ihmisiä ja saada ystäviä

Tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään

Saada tukea opiskeluun ja harjoitella Suomen kieltä

Vierailla kiinnostavissa paikoissa ja kulttuurikohteissa


Ota yhteyttä:


KIMMO SAASTAMOINEN


KESKIVIIKKOISIN 15-19


YHTEISÖTOIMINTA (10-28-vuotiaille)

Keskiviikon yhteisötoiminta on yhdessä olemista, jakamista, tekemistä, kokemista, ymmärtämistä ja uskaltamista turvallisessa ympäristössä luotettavien aikuisten ja nuorten kanssa. Toiminnassa voit tavata uusia ihmisiä ja viettää vapaamuotoisesti aikaa haluamallasi tavalla. Tervetuloa mukaan, jos kaipaat yhteisöä, jossa

Koet tulevasi nähdyksi ja kuulluksi

Sinulla on turvallinen olo

Tunnet voivasi olla aidosti oma itsesi

Haluat olla, tehdä ja kokea asioita yhdessä toisten kanssa

Ota yhteyttä:


JARKKO MOILANEN


TORSTAISIN 16–19


BOYZONE (10–15-vuotiaille)

Torstai-iltojen Boyzone on 10–15-vuotiaille pojille omistettua yhteisöllistä ryhmätoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on tarjota matalalla kynnyksellä varhaista tukea pojille, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet kaveriporukoiden ulkopuolelle ja kaipaavat turvallisessa ilmapiirissä tapahtuvaa mielekästä tekemistä. Boyzonessa voit

tehdä mielekkäitä juttuja

löytää uusia kavereita

rentoutua koulupäivän jälkeen

jutella ohjaajiemme kanssa ja käsitellä elämän haasteita

Ota yhteyttä:


ONNI TURUNEN
 
TOIMINTA

SEKSUAALI-
TERVEYSTYÖ

Seksuaaliterveystyön tavoitteena on vahvistaa yhdenvertaisesti 10–28- vuotiaiden nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä. Seksuaalineuvonnassa ja -kasvatuksissa huomioidaan nuorten moninaiset kulttuuriset taustat sekä seksuaalisuuteen liittyvät erityiskysymykset. Palvelemme Helsingissä ja Espoossa.
 

MAANANTAISIN Klo 15–16 (Pop-in-päivystys)


SEKSUAALITERVEYSTYÖN JA SEKSUAALIVÄKIVALTATYÖN VASTAANOTTO

Pohditko seksuaalisuuteen, sukupuoleen, seksiin ja seurusteluun liittyviä kysymyksiä? Tuntuvatko nämä kysymykset sinusta hämmentäviltä tai pelottavilta? Tarjoamme luottamuksellista ja maksutonta seksuaalineuvontaa ajanvarauksella, jonka lisäksi voit asioida ilman ajanvarausta pop-in-vastaanotolla – omalla nimelläsi tai nimettömästi. Voit lisäksi tehdä meillä klamydia- ja tippuritestin ja saada mukaasi kondomeja maksutta. Pop-In-vastaanotolla sinulla on myös lupa keskustella kaltoinkohteluun liittyvistä kokemuksista.


Ota yhteyttä:


HENRIK HEISKANEN

SEKSUAALIKASVATUS

Järjestämme ryhmille ja koululuokille maksuttomia seksuaalikasvatuksia, joissa seksuaalioikeuksiin, tunteisiin, vuorovaikutukseen, läheisyyteen, omaan kehoon ja rajoihin sekä vapauden ja vastuun kysymyksiin syvennytään keskustellen ja toiminnallisten menetelmien avulla. Mainittuja teemoja pohditaan turvallisessa ilmapiirissä, sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisesti ja korkeintaan 15 hengen ryhmissä. Seksuaalikasvatuksia voidaan järjestää Poikien Talolla tai ryhmän omissa tiloissa. Otamme mielellämme vastaan ryhmien keskuudesta nousevia toiveita ja ennakkoon esitettyjä kysymyksiä, jotta kohtaaminen vastaisi mahdollisimman hyvin osallistujien tarpeita.


KOULUTUS JA KONSULTAATIO

Nuorten parissa työskentelevät sosiaali-. terveys- ja opetusalojen ammattilaiset voivat saada Poikien Talolta koulutusta ja konsultaatiota seksuaalisuuden kohtaamiseen omassa työssään. Koulutukset suunnitellaan ammattilaisten toiveiden ja työympäristöistä nousevien mukaan. Ne voivat käsitellä esimerkiksi seksuaaliseen häirintään puuttumista ja sen puheeksi ottamista.

Ota yhteyttä:


HENRIK HEISKANEN
 
TOIMINTA

SEKSUAALI-
VÄKIVALTATYÖ

Poikien Talon ja Tyttöjen Talon seksuaaliväkivaltatyössä tarjotaan mahdollisuus seksuaaliväkivaltakokemusten jakamiseen ja kokemuksen vaikutuksista keskustelemiseen.
Tuki on luonteeltaan vakauttavaa, kannattelevaa, ohjaavaa ja toimijuutta vahvistavaa. Työskentelyssä ei keskitytä ainoastaan traumaattisen kokemuksen eriytettyyn käsittelyyn, vaan kokemusta lähestytään yhdessä kokonaisvaltaisella tavalla lempeässä, kunnioittavassa ja turvallisessa hengessä.
 

Seksuaaliväkivallasta voi toipua.

Autamme sinua ammatillisesti, maksuttomasti, rajojasi kunnioittaen ja yhteisen sopimuksemme mukaisesti. Tarjoamme ammatillisesti ohjattua vertaistukea, yksilötukea ja ryhmämuotoista tukea 13–29-vuotiaille seksuaaliväkivaltaa kokeneille nuorille. Tuemme ja annamme neuvontaa myös seksuaaliväkivaltaa kokeneiden nuorten vanhemmille ja nuorten parissa työskenteleville.


SEKSUAALIVÄKIVALTATYÖN PÄIVYSTYSPUHELIN

Päivystys on auki torstaisin klo 11.30–12.30. Mikäli emme pääse heti vastaamaan, soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian. Muina aikoina voit jättää yhteydenottopyyntösi vastaajaan tai ottaa yhteyttä sähköpostitse. Sinun ei tarvitse kertoa viestissäsi tilanteestasi. Keskustelemme kanssasi tarkemmin tietoturvallisesti ja yksityisyytesi huomioiden alkuhaastattelussa.

p. 050 3211 345

seksuaalivakivaltatyo@loistosetlementti.fi

KESKIVIIKKOISIN klo 17–18


PISTÄYDY PUHUMAAN

Onko seksi joskus tuntunut hämmentävältä, epämiellyttävältä, vastenmieliseltä tai inhottavalta? Oletko tehnyt, joutunut tekemään tai onko sinulle tehty jotain seksiin liittyvää, jota et olisi halunnut? Jos koet, että henkilökohtaisia rajojasi on ylitetty tai olet itse ylittänyt toisten rajoja, voit tulla keskustelemaan kokemuksesta nimettömästi ja luottamuksellisesti ilman ajanvarausta.


ASIAKKUUS SEKSUAALIVÄKIVALTA-
TYÖSSÄ

Haastattelemme kaikki tukemme piiriin hakeutuvat nuoret ennen asiakkuuden alkamista. Selvitämme haastattelun avulla, millaista tukea tarvitset juuri tällä hetkellä. Ohjaamme ja saatamme sinut tarvittaessa myös muiden palveluiden piiriin. Työskentely alkaa Tietoa, tukea ja toivoa -ryhmässä, joka muodostuu viidestä teemallisesta ryhmätapaamisesta. Ryhmässä opit ymmärtämään paremmin kokemiasi väkivallan seurauksia ja saat työkaluja näiden tunteiden kanssa elämiseen. Ryhmän jälkeen työskentelyä jatketaan tarvittaessa yksilöllisesti sopimuksen mukaan, esimerkiksi 1–5 kertaa. Yksilötyön piirissä olevalla nuorella on mahdollisuus osallistua kulloinkin tarjolla olevaan toiminnalliseen tai vuorovaikutteiseen vertaisryhmätoimintaan.

Ota yhteyttä:


TOMMI PESONEN