parallax background

AND BEYOND


- Miesten luovat polut työelämään-hanke (2021-2023)

Mitä?

Tervetuloa And Beyondin luovien tuokioiden, pajojen ja projektien äärelle! Niissä osallistuva taide kohtaa työmarkkinoiden sukupuolenmukaisen segregaation lempeästi, kokeellisesti ja vaihtoehtoisia ilmaisukeinoja hyödyntäen. Pienryhmiä varten suunnitellut työkalut korostavat oman kokemuksen, aistien ja tunteen merkitystä. Samalla kun kädet tekevät, osallistujan mieli pääsee tutkimusmatkalle omiin haaveisiin ja ympäröivään maailmaan.

Miksi?

Joskus omannäköisen polun tiellä on iso joukko ristiriitaisia odotuksia, tietämättömyyttä, stereotyyppisiä käsityksiä, epävarmuutta ja jopa pelkoa. Työmarkkinoiden sukupuolenmukaisen segregaation kaltaisia monimutkaisia ilmiöitä käsitellään usein tietopohjaisesti ja puhumalla. Sukupuoli ja omat elämänvalinnat ovat kuitenkin hyvin herkkä ja henkilökohtainen aihe. Mitä jos sanoja on vaikea löytää? Tai jos kyse ei olekaan tiedon puutteesta vaan siitä, että omat tunteet ovat solmussa? Hitaat, luovat prosessit voivat auttaa eteenpäin.

Kenelle?

Osallistuvan taiteen lähestymistavat ja toiminnalliset työkalut sopivat kaikille. Nämä työkalut on kehitetty pienryhmissä, joissa käsiteltiin omannäköisiä elämänvalintoja 18–29-vuotiaiden nuorten miesten ja muiden aihepiiristä kiinnostuneiden kanssa.

KAHVITAUKO-
TREFFIT

Luova työelämän
varjostus

LUE LISÄÄ

ÄLÄ MUUTA
SANO!

Virtuaaliset
dialogit

LUE LISÄÄ

PHOTO
VOICE

Tarinankerronta
valokuvilla

LUE LISÄÄ

TYKKÄÄ,
EI TYKKÄÄ

Analoginen
someseinä

LUE LISÄÄ

Mikä And Beyond?

Helsingin Poikien Talon ja Metropolia-ammattikorkeakoulun AND BEYOND – Miesten luovat polut työelämään -hankkeessa (ESR 2021-23) kehitettiin luovuutta ja omakohtaisia kokemuksia hyödyntäviä lähestymistapoja sukupuolenmukaisen työmarkkinoiden segregaation ja oman urapolun käsittelyyn nuorten kanssa.

Tutustu hankkeesta koostettuun menetelmäoppaaseen täällä.